latinica  ћирилица
25/11/2015 |  12:30 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Син Даута Тихића на саслушању у бијељинском ЦЈБ (ВИДЕО)

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина претресли су синоћ кућу Даута Тихића из Скелана, а данас је саслушан његов син, Енес, потврђено је из ЦЈБ Бијељина.
Скелани - Фото: РТРС
СкеланиФото: РТРС

У циљу проналаска минско – експлозивних средстава , по основу наредбе Основног суда у Сребреници и уз сагласност Окружног тужилаштва Бијељина, припадници ЦЈБ Бијељина претресли су просторије које користи Енес Тихић, саопштено је из бијељинског ЦЈБ.

Енес Тихић је данас на саслушању у ЦЈБ Бијељина, потврдио је и његов отац Даут Тихић с којим Енес живи у заједничком домаћинству.

Даут Тихић је у изјави за РТРС рекао да вјерује у полицију и Тужилаштво РС и да осим његовог пиштоља који је, како тврди, пријављен, полиција није нашла ништа друго што би теретило њега или његовог сина.

"Пустимо да полиција и тужилаштво одраде свој посао, а такође и мој адвокат. Онда ћемо на крају рећи шта је резултат свега тога. Ја имам пуно повјерење у тужилаштво и полицију РС, тако да нема разлога дизати панику", рекао је Тихић.

Даут Тихић је иначе одборник у Скупштини општине Сребреница, повратник из Шведске. Његов син Енес, како незванично сазнајемо, живи на релацији Сребреница – Шведска.  

Против Даута Тихића од 2014. године води се поступак истраге због основа сумње да је, као бивши припадник тзв. Армије БиХ, починио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва, потврђено нам је данас у Окружном тужилаштву у Бијељини.