latinica  ћирилица
25/11/2015 |  08:16 | Аутор: СРНА

Опрез због могуће поледице

У Републици Српској и Федерацији БиХ због ниске јутарње температуре ваздуха на дионицама у вишим предјелима, на прилазу тунелима и преко мостова мјестимично је могућа поледица, а видљивост је смањена на подручју Фоче и Кнежева.
Зима - Фото: СРНА
ЗимаФото: СРНА

На магистралном путу Кула-Крупац због радова који се изводе сваким даном, осим
недјеље, измијењен је режим саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова на изградњи обилазнице на дионици магистралог пута Карановац - Црна Ријека, у мјесту Бочац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком, а на дионици Црна Ријека - Угар могуће су повремене обуставе саобраћаја због санације коловоза.

На локалитету Хидроелектране "Бочац два", на истом магистралном путу, до 30. новембра продужени су радови минирања терена због чега су у току дана активне обуставе саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова.

Продужени су и радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, а саобраћај се одвија једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука -Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, насеобина Лишња, од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака два - Разбој, у мјесту Драгаловци, а повремене обуставе саобраћаја од највише 45 минута проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Котор Варош - Митровићи због извођења радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, на дионици регионалног пута Укрина - Горња Вијака, те на регионалном путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта.

Получасовне обуставе саобраћа због деминирања терена активне су од 8.00 до 16.00 часова на дионици магистралног пута Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, на регионалном путу Сребреница два - Братунац један, локалитет Поточари, на дионици регионалног пута Шамац један - Гребнице, локалитет Тишина, те на локалном путу у мјесту Макљеновац на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо, подручје Добоја.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.