latinica  ћирилица
23/11/2015 |  18:34 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Вучуревић "заборавио" на улагања Владе Српске у Требиње и Херцеговину

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић, низу политичких гафова и напада на институције Републике Српске, данас је додао још један.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Изјавио је да је најављено улагање Турске у Требиње, од милион евра, милион пута више „него што им је дао Милорад Додик“.

Вучуревић је то рекао у присуству амбасадора Турске, која у Требињу, финансира санацију зидина Старог града и Дом културе. На кратко памћење Славка Вучуревића, подсјетили су из Градског одбора СНСД-а Требиња.

Интересе Турске да улаже у Требиње, Вучуревић је бразложио као интересе инвеститора, да улажу гдје је добро, гдје могу да остваре профит и запосле нове раднике.

Негирао је да постоје било каква условљавања Турске, уласком Требиња у Савез са турским општинама.

- Господин амбасадор је ту и у једном пријатељском односу даје милион еура. Знате ли колико је то пута више у односу на оно што је Милорад Додик дао за Требиње и за Херцеговину? Тачно милион пута више, или два милиона пута више, рекао је Славко Вучуревић, градоначелник Требиња.

На неке од инвестиција, Славка Вучуревића подсјетили су из Градског одбора СНСД-а - пројекти и издвајања новца за организације и институције, које финансира предузеће Хидроелектране на Требишњици, инфраструктуру коју је финасирала Влада, најављено улагање ХЕТ-а у пројекат “Град сунца“.

- Свака инвеситција вриједна је хвале, међутим, тврдити да је то милион или два милиона пута више него што је уложио Додик, притом мислећи на институције Републике Српске, када знамо колико Требињаца и Херцеговаца прима плату, која се финансира из буџета, колико је инвестирала Влада, посебно Чемерно- онда могу рећи да је у питању исхитрена изјава, истакао је Драгослав Бањак, Градски одбор СНСД Требиње.

Бањак је рекао да свака непромишљена изјава може подићи политичке тензије, којих је било превише у Републици Српској.

Стање се смирило послије састанка политичких функционера са патријархом Иринејом, рекао је, и изразио увјерење да ће тако и остати.