latinica  ћирилица
23/11/2015 |  10:39 ⇒ 10:42 | Аутор: Б92

"У важним поенима Федерер је нервозан, а Новак челик

Анабел Крофт, бивша тенисерка, сада аналитичарка, каже да је осјетила велику нервозу код Роџера Федерера у финалу у неђељу.

Крофт сматра да Ђоковић у последњих неколико година доминира против Федерера и да се то највише осећа у најважнијим поенима.

“Ово је био потпуно други меч у односу на њихов дуел у групи. Сједила сам поред терена и могла сам да осјетим тензију која је пролазила крот Федерерово тијело. Сваки пут када је добио малу шансу да се врати у меч. Мислим да није ниједном током меча играо слободно“, каже Анабел Крофт.

“Могли сте да осјетите тензију и нервозу у важним поенима, мислим да је управо због тога Новак освојио све веће титуле против њега у претходним годинама. Два Вимблдона и УС опен, то су највећи турнири на којима је могао да се осјети притисак који Федерер има.“

Некадашња британска тенисерка сматра и да Ђоковићев говор тијела у финалу показје какав је он играч.

“У посљедњем гему је било много тензије. Када је Роџер изгубио први поен, у другом сте могли да видите промјену код Новака. Ударао је лоптицу толико чисто, постоји одређени звук када тако лоптица удари жице. Изненада, на терен се спустио челични зид. Није ударао лоптицу најјаче и са превеликом дубином, али као да је у себи рекао: ’затварам радњу, мораћеш да ме склониш и надјачаш’. То је било то, неумољиви челик. Могли сте да осјетите челични карактер код Новака.“