latinica  ћирилица
23/11/2015 |  08:27 | Аутор: РТРС

Данас облачно и хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладно, према вечери са снијегом у вишим и кишом и сусњежицом у нижим предјелима.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Пријеподне у већини предјела ће бити облачно и суво, са јутарњим мразем у вишим предјелима. Слабе падавине могуће су на истоку у Подрињу и Херцеговини, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У ноћи између понедјељка и уторка биће сусњежице и снијега. Највише снијега се очекује у Крајини, а пред јутро и у Сарајевско-романијској регији. На југу ће бити кише.

Дуваће слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни вјетар. Дневна температура ваздуха биће од један до шест, на југу до 11 степени Целзијусових, а у вишим пределима мало испод нуле.

Јутрос је у Српској и ФБиХ облачно и хладно, уз маглу у котлинским предјелима и око ријека, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког савеза.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак минус три степена Целзијусова, Калиновик, Крупа на Уни и Чемерно минус један, Нови Град, Шипово, Мраковица, Мркоњић Град и Невесиње нула, Гацко, Рибник, Приједор, Мљечаница и Србац један, Добој, Градишка, Бијељина, Сребреница и Зворник
два, Љубиње, Вишеград и Рудо четири, Билећа пет и Требиње шест.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова: Мраковица 29 центиметара, Мркоњић Град и Шипово 16, Рибник 15, Хан Пијесак осам и Сребреница пет центиметара.