latinica  ћирилица
06/10/2015 |  13:35 | Аутор: РТРС

РТРС: Саопштење ПДП-а некоректно и непрофесионално (ВИДЕО)

Након што је ПДП у саопштењу оптужио РТРС да врши, како кажу, незапамћену пропаганду реагујући на синоћње издање емисије "Аспект" те да РТРС, како кажу, ствара братоубилачку атмосферу у Републици Српској, блати и означава као издајника сваког ко није на курсу политике СНСД-а уређивачки колегијум РТРС-а издао је сљедеће саопштење:
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Уређивачки колегијум РТРС-а саопштење ПДП-а сматра некоректним и непрофесионалним, јер је министар спољних послова Игор Црнадак потврдио долазак у емисију неколико дана прије њеног снимања.

Чињенице које ПДП у саопштењу наводи не стоје, јер министар Црнадак нема право да утиче на уређивачку политику и да бира с ким жели да буде у студију, а поготово не да буде у студију само са министрима из позиције на БХ нивоу.

Министру Црнадку је понуђен исти третман, који је понуђен и другим учесницима емисије.

Подсјећамо да је, осим Игору Црнадку, позив упућен свим министрима и помоћницима министара у Савјету министара из реда српског народа, те да су сви одбили позив, осим господина Ђорђа Милићевића, који је отказао гостовање у емисији из оправданих разлога. Емисија је била конципирана тако да сви имају простор и вријеме да поставе питања и одговоре о функционисању Савјета министара БиХ.

Уредница емисије "Аспект" Вања Фуртула је врло професионално припремила емисију и позиве и тему емисије послала на адресе свих наведених, а Игор Црнадак и Ђорђе Милићевић су прихватили позив.

Такође, саопштење ПДП-а у којем се наводи да РТРС, заједно са СНСД-ом ствара "братоубилачку атмосферу" у Републици Српској, сматрамо најнижим обликом комуникације у коју је упао ПДП будући да су имали прилику и имаће је и убудуће да јавности објасне своје потезе у Савјету министара. На овај начин ПДП оптужује РТРС, не објаснивши узроке због којих је тема емисије замишљена.

Подсјећамо још једном да је уредница емисије "Аспект" Вања Фуртула позвала све представнике из Републике Српске у Савјету министара БиХ, чиме су задовољени сви стандарди професије.