latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Погинула два војника УАЕ у хотелу у Адену

Неколико граната погодиле су рано јутрос хотел Каср у јеменском граду Аден, том приликом погинуло је неколико људи међу којима два војника Уједињених арапских емирата, рекао је портпрол јеменске владе Рајех Бади за сателитски програм телевизије "Ал џазира".
Јемен: Гранатиран хотел у Адену - Фото: AP
Јемен: Гранатиран хотел у АденуФото: AP

У хотелу је је боравио премијер Калед Бахах, али он није повријеђен, јавиле су агенције Ројтерс и Франс прес, додајући да у нападу нису повријеђени ни други високи јеменски званичници.

Према ријечима јеменског министра за омладину и спорт Најефа Ал Бакрија, премијер је напустио хотел неповријеђен и осјећа се добро.

Неименовани јеменски званичник је изјавио да у нападу има мртвих и повријеђених.

Најмање три гранате испаљене су на хотел Ал Каср и једна је погодила улаз хотела, јавила је телевизија Ал Арабија.

Становници другог по величини града у Јемену чули су неколико експлозија, а слике напада су објављене на Твитеру и на њима се могао видјети густ дим како се вио из погођеног хотела.

У хотелу Каср су смјештени високи јеменски званичници, чланови владе, који су се постепено враћали у земљу, након што су посљедњих недјеља били у егзилу у главном граду Саудијске Арабије Ријаду.

Хотел чувају војници Уједињнеих Арапских Емирата, једне од држава чланица сунитских земаља које су покренуле војну акцију у Јемену у марту ове године с циљем да подрже снаге Хута и повратак владе из егзила.