latinica  ћирилица
05/10/2015 |  18:37 | Аутор: Независне

Брамерц: Пресуда Караџићу за пар мјесеци

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да се пресуда Радовану Караџићу, бившем предсједнику Републике Српске, очекује за пар мјесеци.
Серж Брамерц - Фото: ТАНЈУГ
Серж БрамерцФото: ТАНЈУГ

"За пар седмица улазимо у регуларну посјету, па ћемо тада говорити више о томе. Караџићеву пресуду очекујемо у наредних пар мјесеци. Што се тиче суђења Ратку Младићу, ми смо у задњој фази извођења доказа одбране, колико ће то трајати не могу рећи, мјесец, два или три. У случају Шешеља, могу рећи оно што сам говорио и раније, ми тражимо да пресуда буде донесена што прије, то није у нашим рукама и морамо чекати", истакао је Брамерц.

Главни тужилац Трибунала обратио се новинарима у Сарајеву пред почетак предавања о теми "Савремени изазови у вођењу истрага и провођењу поступака за међународне злочине" студентима Факултета за криминалистику, криминологију и сигурносне студије у Сарајеву. Истакао је како је ријеч о важној теми јер студенти овог факултета требају бити добро упознати са међународним правом.

На питање новинара да прокоментише најаву о одржавању референдума у Републици Српској о државном правосуђу, Брамертц је казао како "постоје друге ствари о којима треба расправљати".

"Имамо већ довољно ствари о којима расправљамо, као што је реформа правосуђа и мислим да би било превише за мене да улазим у те политичке расправе", закључио је главни тужилац Хашког трибунала.