latinica  ћирилица
05/10/2015 |  18:10 | Аутор: СРНА

Радончић: СББ ће подржати парламентарну већину у ФБиХ

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић рекао је данас у Сарајеву да ће ова странка подржати актуелну парламентарну већину у Федерацији БиХ и ако не буде у власти.
Мостар: Човић - Радончић - Фото: СРНА
Мостар: Човић - РадончићФото: СРНА

"Рекли смо да ћемо све реформске законе и британско-њемачку иницијативу потпуно подржавати у парламентима независно да ли је СББ у опозицији или не", изјавио је Радончић новинарима након састанка у згради Предсједништва БиХ са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем.

Радончић је додао да ће СББ гласати за ребаланс буџета у петак, 9. октобра, на ванредној сједници Представничког дома Парламента ФБиХ.

"То је оно што је СББ обећао грађанима, ми подржавамо реформе. Да ли ћемо ући у власт и да ли ће се говорити о прецизним позицијама отом-потом", рекао је Радончић.

Радончић је истакао да му је важно да постоји нова власт која функционише након годину дана.

Он је најавио да ће и даље разговарати са Изетбеговићем јер је боље да се разговара полако и ради ефикасно.

"То је, свакако, боље него да се брзо преговара, а ништа не ради. Разговори иду у добром смјеру, прави се амбијент добе подршке и ми ћемо то искористити на најбољи могући начин", констатовао је Радончић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да "све води" ка уласку СББ-а у власт на федералном нивоу и да је СББ у потпуности спреман да подржи власт.

"Понуда СББ-а и Радончића је широка и галантна. Они су спремни да подрже власт и већ то раде. Спремни су да подржавају и ову крњу Владу. По мени то није коначно рјешење, рјешење је да се направи кохерентна Влада, монолитна власт која би носила одговорност, али не са трибина него заједнички у политичкој арени да изнесемо наредне три, а можда и седам година", изјавио је Изетбеговић новинарима након састанка са Радончићем

Он је навео да је Радончић на данашњем састанку инсистирао на ефикаснијој борби против организованог криминала и корупције и да су разговарали и о провођењу Реформске агенде.