latinica  ћирилица
05/10/2015 |  17:53 | Аутор: СРНА

СНСД: Мектић није ништа урадио за оно што му је надлежност

Савез независних социјалдемократа оцијенио је данас да министар безбједности БиХ Драган Мектић "у суштини не зна ништа" и да није ништа урадио за оно што му јесте надлежност.
СНСД -
СНСД

У саопштењу СНСД-а наводи се да јавност у Републици Српској "итекако зна да је такозвани Савез за промјене СДС-а и ПДП-а добио власт у Сарајеву искључиво милошћу Бакира Изетбеговића, па су тамо "мањи од маковог зрна".

"Наше је мишљење, а то су до сада и доказали, да их занимају искључиво фотеље у које смјештају своје незналице. Најбољи примјер да је то тако је Драган Мектић, чији сваки иступ увесељава новинаре и бошњачке политичаре. Тај самозвани министар Босне и Херцеговине се мијеша у све и свашта, а у суштини, не зна ништа", оцјењује се у саопштењу.

Према наводима СНСД-а, да је Мектић незналица, показује и то да "даје статус заштићеног свједока Гордану Милинићу који се стално појављује на Телалвизији БН".

У саопштењу се додаје да заштићени свједок мора остати непознат јавности, а да је Мектићевом свједоку "важно да хвали Тужилаштво БиХ да ради часно и поштено, а све са циљем да пред најављени референдум у Српској бошњачки политичари добију и наводну српску помоћ у одбрани антисрпског Тужилаштва и Суда БиХ".

"Мектићев човјек биће, како је он сам рекао, и нови директор Сипе, коме је вјероватно намијењено да пуно не пита, већ само да хапси по Бањалуци. Мектић дакле истражује, оптужује, пресуђује, а очито најмање зна о својој стварној и врло ограниченој надлежности", наглашавају из СНСД-а.

Из ове странке наводе да Мектић није ништа урадио за оно што му јесте надлежност. "Тако испада да се није десио покушај убиства премијера Србије Александра Вучића у Сребреници, за чију безбједност су биле надлежне службе и агенције којима је Мектић координатор", додаје се у саопштењу.