latinica  ћирилица
05/10/2015 |  14:15 | Аутор: СРНА

Вучић: Хрватска да пусти српске компаније на своје тржиште

Премијер Србије Александар Вучић тражи да Хрватска пусти српске компаније да раде у тој земљи са пола капацитета колико хрватске компаније раде у Србији.

"Хоћемо да обезбедимо мимнималне услове за наше компаније у Хрватској", рекао је Вучић новинарима у Пожаревцу и најавио да ће Влада Србије радити са представницима Хрватске на томе.

Он је навео да је хрватским компанијама отворено и "као на длану" понуђено комплетно српско тржиште.

"Сада само тражимо да наше компаније пусте да раде са бар 50 одсто капацитета и у условима како ми њих пуштамо да раде у Србији. Мислим да је то фер и поштено", рекао је Вучић.

Вучић каже да када неко зарађује огороман новац у Србији, треба да обезбиједи минималне услове и српским компанијама у својој земљи.

"Када уђете у наше велике маркете, којима смо ми широм отворили врата, ми не можемо да видимо `Књаз Милош`, компанију која је стара више од 200 година, али ћемо да видимо све друге", рекао је Вучић, наводећи да се у Хрватској вода "Књаз Милош" уопште и не продаје.

Коментаришући изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о угрожености безбједности премијера, Вучић је рекао да због тога уопште није забринут, али да то више говори о политичкој атмосфери.

Вучић је најавио да ће 15. или 16. октобра саопштити шта мисли о судбини Владе Србије и да ће се темељно припремити за тај наступ, те говорити и о свим триковима и интригама, које су пратиле њен рад.

Он је потврдио да ће надлежни органи до краја спровести истрагу поводом свих навода из текста који је "Телепромптер" објавио као запис прислушкованог разовора Бојана Пајтића и Лидије Удовички, ко је прислушкивао и рекетирао и додао да тај случај неће остати неразјашњен.