latinica  ћирилица
05/10/2015 |  12:03 | Аутор: СРНА

Поповић - могу се очекивати још веће преваре Савеза за промјене

Политички аналитичар Гостимир Поповић сматра да грађани Републике Српске могу очекивати још веће преваре Савеза за промјене (СДС, ПДП, НДП) у заједничким институцијама БиХ у Сарајеву.

"Посљедња активност овог Савеза, која се односи на захтјев институција Републике Српске да у Народној скупштини буду размотрена 24 питања која су штетна по интересе Српске, у маниру је њихових ментора, односно амбасада у Сарајеву и невладиних организација", рекао је Поповић.

Он тврди да Савез за промјене на конкретна 24 проблема одговара са 124 питања која немају везе ни са чим.

"Савез за промјене не жели да разговара о проблемима проузрокованим у институцијама БиХ, него отварају имагинарна питања. Видљиво је да су они веома добри ђаци лоших учитеља", додао је Поповић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да представници Савеза за промјене на нивоу БиХ не раде у интересу Српске, те да ће се о томе расправљати на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је јуче у Бањалуци да ова партија припрема прва 124 питања о "мини аферама" на које ће СНСД морати дати одговоре.