latinica  ћирилица
05/10/2015 |  11:29 | Аутор: РТРС

Дјечја недјеља: Гаврановић уручио кључеве Града најмлађима

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, у оквиру обиљежавања Дјечије недјеље, предао је кључеве градске управе најмлађим суграђанима који ће градом симболично управљати током ове недјеље.
Недјеља дјетета: Градоначелник Бања Луке са дјецом - Фото: РТРС
Недјеља дјетета: Градоначелник Бања Луке са дјецомФото: РТРС

Ученик Основне школе "Петар Петровић Његош" Владимир Милићевић, који је симболично преузео функцију градоначелника, рекао је да дјеца имају право на живот, мишљење, школовање, на заштиту од насиља и да живе са оба родитеља.

"Био сам веома узбуђен што ћу преузети функцију градоначалника, а моји другари и ја ћемо одлучити коју ће ко функцију да обавља, па ћемо видјети шта је потребно граду да му помогнемо", рекао је Милићевић.

Градоначелник Бањалуке, Слободан Гаврановић, рекао је да се на овај начин промовише све што је садржано у Конвенцији о правима дјетета, али и чињеница да је будућност у дјеци.

"Дружећи се на овај начин са најмлађима, указујемо и на оне функције у граду које треба да остваримо да би они били задовољнији", рекао је Гаврановић.

У Бањалуци ће бројним манифестацијама бити обиљежена “Недјеља дјетета“ а, између осталог, Удружење “Сва дјеца свијета" организоваће седмодневну манифестацију “Чаробни град" чија ће централна свечаност бити одржана у петак, када ће у Основној школи “Петар Петровић Његош“, бити приређен културно-забавни програм.