latinica  ћирилица
05/10/2015 |  11:27 | Аутор: СРНА

Касиповић - потребно да Српска добије регистар педофила

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да је потребно да Српска добије регистар педофила, али да је једнако важно створити услове да он у реалном животу функционише.
Антон Касиповић, министар правде у Влади РС - Фото: РТРС
Антон Касиповић, министар правде у Влади РСФото: РТРС

"Ако се задржимо само на томе да направимо регистар, а не створимо претпоставке да се он у реалном животу реализује онда ништа нисмо направили. Очекујемо да се на том регистру ради наредне године, када се планира и измјена Кривичног закона Републике Српске", рекао је Касиповић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је претходних дана разговарао са најкомпетентнијим стручњацима у области заштите права дјетета и професорима који су специјалисти за ову област.

"Свакако да ћемо ићи у промјене Кривичног закона у области заштите права дјеце, и у погледу санкција и погледу самог кривичног дјела. Неопходно је мијењати Кривични закон у више аспеката", навео је Касиповић.

С обзиром на то да је ријеч о изузетно важном и деликатном закону, Касиповић је нагласио да је боље да буду обављене квалитетне припреме и да се у измјене закона иде у наредној години, него да се закон мијења у сегментима.