latinica  ћирилица
05/10/2015 |  11:20 | Аутор: Б92

Клоп главни кандидат за клупу Ливерпула

Њемачки стручњак Јирген Клоп први је пик управе Ливерпула за замјену за Брендана Роџерса који је отпуштен послије ремија са Евертоном у недјељу.

Сјеверни Ирац је провео три и по године на клупи "Редса" али се већ недјељама спекулисало да је само питање времена када ће му бити уручен отказ.

Ливерпул послије осам кола у Премијер лиги држи тек десето мјесто на табели.

За сада није постигнут никакав договор између Ливерпула и Клопа, а као један од кандидата за мјесто менаџера Ливерпула помиње се Карло Анчелоти.

На руку Ливерпулу иде чињеница да се Премијер лига наставља тек за двије недјеље, због репрезентативних обавеза у квалификацијама за Европско првенство 2016.

“Потрага за новим менаџером је у току и надамо се да ћемо у скорије вријеме имати нешто да објавимо“, наводи се у саопштењу Ливерпула.

Тим са “Енфилда“ је ове сезоне славио на само четири од 11 утакмица у свим такмичењима, укључујући и тријумф на пенале против трећелигаша Карлајла у Лига купу.

Роџерс, који је стигао у Ливерпул у јуну 2012. године, предводио је "Редсе" до другог мјеста у Премијер лиги у сезони 2013/14. Његови играчи су били на челу табеле три кола пре краја, али су на крају остали "кратки" јер их је претекао Манчестер Сити.

Клоп је током каријере водио само два клуба – Мајнц и Борусију из Дортмунда. Са Борусијом је остварио највеће успјехе, освојивши двије титуле у Бундеслиги, један Куп Њемачке и два Суперкупа Њемачке.