latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:47 | Аутор: СРНА

Богданић - на Медицинском факултету се стиче квалитетно знање

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је данас да се на бањалучком Медицинском факултету стекне квалитетно знање, што показује то да дипломци и они који су завршили специјалистичке студије лако налазе посао и ван простора Српске.

"Завршетак овог факултета отвара могућности запошљавања и у Српској, а очигледно је занимање конкурентно и у ЕУ, и стога вјероватно и број уписаних студената говори о великом интересовању за овај факултет", рекао је Богданић новинарима, присуствујући пријему за студенте Медицинског факултета поводом почетка наставе.

Он је изразио очекивање да ће студенти добити квалитетну наставу, добру едукацију, додајући да ће, након завршетка Факултета, моћи да нађу посао не само на овим просторима.

"Чињеница је да би било добро да се сви они запосле овдје. Ако не будемо у могућности да им свима обезбиједимо радна мјеста, битно је да су добили занимање којим могу бити конкурентни на тржишту рада", нагласио је Богданић.

Декан Медицинског факултета Милан Скробић рекао је да се на ову високошколску установу уписују углавном најбољи средњошколци из Српске, и изразио очекивање да ће, у сарадњи са наставницима и асистентима, имати једну надпросјечну генерацију.

Он је навео да је у првом року на Медицински факултет уписано 70 кандидата по ранг-листи, плус 10 кандидата који су страни држављани.

Скробић је додао да је Влада Српске, у међувремену, донијела одлуку да листа буде проширена за још 50 кандидата, због изванредних кандидата који су конкурисали на овај факултет и који су са високим успјехом положили пријемни испит.