latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:46 | Аутор: СРНА

Голић: Могућа сарадња са Бјелорусијом у области грађевинарства

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић истакла је да је са потпредсједником Владе Бјелорусије Наталијом Качановом разговарала о могућностима привредне сарадње, прије свега у области грађевинарства, с обзиром на то да су у Бјелорусији у току велики инфраструктурни радови.
Сребренка Голић - Фото: Novosti.rs
Сребренка ГолићФото: Novosti.rs

- Она је показала интересовање за ову тему, истакавши да зна да су прије распада Југославије градитељи са ових простора обављали огромне инфраструктурне радове широм свијета, рекла је Голићева за "Независне новине".

Додала је да је током посјете Санкт Петербургу имала билатерални састанак и са замјеником предсједника парламента Јерменије Ермином Нагдаљаном и делегацијом те земље, која је изразила захвалност Републици Српској и предсједнику Српске Милораду Додику за настојање да се донесе декларација о признавању геноцида над Јерменима од 1915. до 1917, те изразила жељу да посјети Српску.

- Предсједник Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентина Матвијенко истакла је да ће Српска и даље имати безрезервну подршку Руске Федерације, како у спровођењу својих политика, тако и у економском сегменту. Пренијела сам јој да власти Српске инсистирају на досљедном поштивању слова Дејтонског мировног споразума, а она је нагласила да ће Руска Федерација, као гарант Дејтона, и даље истрајавати на његовом досљедном спровођењу, додала је Голићева.

Према њеним ријечима, статус и пажња који су јој указали у Русији говоре колико је захвалност те земље према Републици Српској искрена.