latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:22 | Аутор: РТРС

У Њемачком дербију Бајерн лако са Борусијом

Широм Европе синоћ је одиграно неколико веома занимљивих мечева. У њемачком дербију Бајерн је без већих проблема савладао Борусију из Дортмунда 5:1.

У великом дербију осмог кола Бундеслиге на ’Алианц арени’ ниједног тренутка се није постављало питање побједника.

Томас Милер је начео мрежу гостујуће екипе у 26. минуту. Исти играч је девет минута касније дуплирао вођство, овога пута са пенала који је изнудио Тијаго Алкантара.

Борусија је до полувремена смањила голом Обамејанга у 36. минуту. Роберт Левандовски погодио је у наставку у 46. и 58. минуту, а тачку на убједљив тријумф ставио је Марио Геце у 66. минуту.

Фудбалери Келна побиједили су у гостима екипу Шалкеа 3:0. Гост је повео у 45. минуту голом Ентонија Модестеа. На сљедећи погодак чекало се све до 80. минута када је Герхарт потврдио тријумф. Коначан резултат четири минута касније поставио је Цолер.

Чудесна утакмица виђена је синоћ у Бриселу. У дуелу 10 кола белгијске лиге Андерлехт и Мехелен играли су неријешено 1:1.

Мехеленов голман Франсоа Жиле је одбранио три пенала. Андерлехт је у првих 15 минута имао два једанаестерца, али је голман Жиле прво одбранио ударац Прата са бијеле тачке, а у 14. минуту је на исти начин зауставио Окаку. Домаћини су ипак стигли до предности у 55. минуту преко Окаке. У 89. минуту је судија и трећи пут показао на бијелу тачку у корист Андерлехта, а Жиле је и трећи пут одбранио! Овог пута Тилемансу! Да Андерлехтово вече буде потпуни пакао, потрудио се његов дефанзивац Кара Мбођ. Он је неспретном реакцијом погодио своју мрежу у 94.минуту и частио Александра Јанковића бодом.

Порто наставља да меље своје противнике. Овога пута у госте му је дошао Белененсес који с клупе предводи Рикардо Са Пинто, а Порто их је испратио са четири гола у мрежи. У 53. минуту Хесус Корона погодио и отворио противника, да би само два минута касније Јасин Брахими дуплирао предност домаћих. Побједу змајева потврдили су Пабло Освалда у 79 и Иван Маркано у 86 минуту.