latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:15 | Аутор: Б92

Ђоковић: Можда будем тренер по окончању каријере

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да ће послије професионалне каријере сигурно остати у тенису и можда бити тренер.

Ђоковић се тренутно налази у Пекингу гдје чека почетак турнира на којем брани титулу, а на конференцији прије почетка новинаре је занимало какви су му планови када оде у пензију.

“Претпостављам, јер је тенис мој живот. Дефинитивно ћу послије играчке каријере некако остати у тенису и бити укључен. Можда ћу некога тренирати једног дана“, рекао је Ђоковић.

Новак је у једном тренутку размишљао да можда пропусти турнеју по Кини како би био што свјежији за финиш сезоне, али је одлучио да игра због велике подршке коју има у овој земљи.

“Низ од 24 побједе у Пекингу не узимам здраво за готово, зато настављам и тјерам себе до нових граница које још нисам одредио“, додао је Новак.

Најбољи спортиста свијета освојио је 10 Грен слем трофеја у каријери и очекује се да нападне рекорд Роџера Федерера који има 17 пехара са највећих турнира.

“И даље имам много да радим и много да побјеђујем како бих дошао до нивоа на којем је он. Освојити 10 Грен слемова је стварно огромно достигнуће. Поносан сам на то и наставићу да покушавам и даље“, закључио је Новак рекавши да је поласкан што га упоређују са Швајцарцем.