latinica  ћирилица
05/10/2015 |  08:58 | Аутор: Б92

Бенитес: Испустили смо два бода

Тренер Реал Мадрида Рафаел Бенитес није био задовољан ремијем у градском дербију с Атлетиком (1:1) у гостима.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

“Испустили смо два бода – били смо доминантни у првом полувремену, урадили шта је требало, али су нас они у наставку ставили под додатни притисак и играли су са додатним интензитетом. Имали смо шансе из контри, али недостајала нам је прецизност у завршници“, рекао је Бенитес.

“Морамо одати признање и Атлетику, борили су се и нападали, али по начину на који се меч одвијао ипак мислим да смо ми изгубили два бода. Имали смо вођство, а онда смо направили двије грешке. У посљедњих 15 минута Атлетико је контролисао меч, али то смо ми чинили у већем дијелу сусрета“, додао је шпански стручњак.

Бенитес је образложио и одлуку да замијени стријелца јединог гола Карима Бензему.

“Био је добар, али желио сам да освјежим тим по боковима – Бејловом брзином успјели смо да играмо и на другим дијеловима терена док је Роналдо држао средину навале. Тиме смо задржали оштрицу у нападу“.

Голман Реала Кејлор Навас одбранио је једанаестерац Гризману при вођству свог тима.

“Жељели смо побједу, али боље и бод него ништа. Атлетико је тврд орах, пробали смо да их сломимо, али нисмо успјели до краја. Треба да исправимо грешке, али мислим да смо генерално играли добро упркос томе што није била баш атрактивна утакмица“, каже голман Мадриђана.

Реал је сада други на табели са 15 бодова, колико имају и Селта и Барселона, док Атлетико заузима пету позицију са 13 освојених бодова.