latinica  ћирилица
05/10/2015 |  08:49 | Аутор: Б92

Ливерпул отпустио Роџерса

Фудбалски клуб Ливепрул отпустио је менаџера Брендана Роџерса послије ремија у дербију Мерсисајда са Евертоном.

Ливерпул је на свом сајту објавио да је раскинуо сарадњу са Роџерсом који је био менаџер од јуна 2012. године.

То је био пети узастопни реми 'Црвених' резултатом 1:1. Посљедњих недјеља спекулисало се да су потенцијални насљедници Карло Анчелоти и Јирген Клоп.

Сјеверни Ирац није имао много успјеха са екипом са Енфилда, али је прије двије сезоне био веома близу да освоји титулу. Једно клизање Стивена Џерарда у дуелу са Мурињовим Челсијем коштало га је трофеја у Премијер лиги и онога што сваки навијач Ливерпула жели.

“Желимо да изразимо нашу искрену захвалност Брендану Роџерсу за значајан допринос клубу и дивљене на уложеном напорном раду и посвећености. Сви ми смо искусили неке дивне тренутнке са Бренданом као менаџером и увјерени смо да ће уживати у дугој каријери. Иако је ово била веома тешка одлука, вјерујемо да представља најбољу могућу опцију за успјех на терену. Амбиција и побједе је срце онога што желимо да доведемо у Ливерпул и вјерујемо да ће нам ова промјена омогућити најбоље шансе да у томе успијемо“, наводи се у саопштењу на сајту клуба.

Из управе су најавили да већ размишљају и раде на довођењу насљедника.

“Потрага за новим менаџером је у току и надамо се да ћемо га потписати благовремено и одлучно.“

Роџерс је послије играчке каријере почео тренерску 2008. године у Вотфорду, да би прије доласка у Ливерпул водио још Рединг и Свонси Сити.