latinica  ћирилица
04/10/2015 |  14:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија у групи са Хрватском, Француском и Малтом

Мушка ватерполо репрезентација Србије играће на предстојећем Европском првенству у групи Б заједно са Хрватском, Француском и Малтом, одлучено је данас жријебом у Скупштини града.
Ватерполо репрезентација Србије (Фото: waterpoloserbia.org) -
Ватерполо репрезентација Србије (Фото: waterpoloserbia.org)

У Б групи такмичиће се Црна Гора, Шпанија, Холандија и Словачка. У групи Ц Италија, Румунија, Њемачка, Грузија, док ће у групи Д играти Мађарска, Грчка, Русија и Турска.

На континенталном шампионату у Београду такмичиће се и 12 женских националних репрезентација.

Ватерполистикиње Србије играће у групи Б са Хрватском, Италијом, Француском, Њемачком и Шпанијом.

У групи А налазе се Холандија, Мађарска, Русија, Грчка, Португалија и Турска.

Свечаности у Скупштини града присуствовали су бројне званице из политичког и спортског живота Србије, челници Европске пливачка федерације (ЛЕН), предсједник Паоло Барели, предсједник Техничког комитета Ђани Лонци и спортски и маркетинг менаџер Марко Бири.

- Тешко је замислите боље мјесто за органзиацију првенства Европе од Србије, шта су ваши златни момци освојили је невјероватно, пет титула на највећим турнирима у посљедње двије године је велики успјех за који је тешко наћи ријечи. Нека ово првенство буде својеврсни фестивал и сјајна прославал ватерпола - рекао је Барели.

Он је захвалио Влади Србије, градским властима и Ватерполо савезу Србије на напорима који су уложили како би Београд спремно дочекао шампионат.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је поносан јер ће српска престоница бити домаћин ЕП.

- Ватерполо је спорт са дугом традицијом и најтрофејнији спорт у Србији. Ватерполо је велики бренд и желимо да искористимо ову прилику да Београд промовишемо као правог домаћин. Добро дошли у Београд, град у којем се игра најбољи ватерполо - рекао је Мали.

Ватерполо првенство Европе у Београду биће одржано од 10. до 23. јануара 2016, а титуле бране Србија у мушкој и Шпанија у женској конкуренцији.

Сви мечеви игаће се у КОМБАНК арени, која ће бити специјално уређена за ту прилику.

Након шампионата монтажни базен биће премјештен у Врњачку Бању, која ће постати национални ватерполо центар.