latinica  ћирилица
04/10/2015 |  13:59 | Аутор: СРНА

Регата "Бањалука - Београд" стигла у Шабац

Учесници Треће рафтинг регате "Бањалука - Београд", који су 22. септембра кренули из Бањалуке стигли су у Шабац.
Регата "Бањалука-Београд" - Фото: СРНА
Регата "Бањалука-Београд"Фото: СРНА

Учеснике регате су дочекали мјештани, чланови Кајак клуба "Зорка" и представници Администрације града Шапца, наводи се у саопштењу Рафтинг клуба "Кањон" Бањалука.

На састанку са представницима локалне администрације и Кајак клуба "Зорка" договорено је да кајакаши и кануисти млађих узрасних категорија из Републике Српске учествују на кајакашком кампу идуће године који организују трофејни шабачки клуб и град Шабац.

Током састанка је закључено да је регата већ остварила свој циљ, јер један од основних циљева регате јесте развој и популаризација наутичког туризма и водених спортова, као и повезивање спортских колектива на траси регате.

Манифестација има и еколошки карактер, а уједно је усмјерена и ка едукацији локалног становништва о потреби очувања водених токова као и спашавања у случају поплава.

Након пријема у Шапцу, учесници регате су се упутили према Обреновцу, гдје би, према плану, требало да стигну у уторак, 6. октобра.

Из Бањалуке пут Београд, на пут дугачак 505 километара, кренуло је осам чамаца, чији ће број варирати током трајања регате.

Старт регате прогласио је Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке, наглашавајући да ће регата сигурно остварити своје циљеве еколошке, спортске и туристичке.

У регати, осим рафтинг клубова, учествују припадници Оружаних снага БиХ, специјалних једниница полиције Републике Српске и Црне Горе и Сипе.

Регата се завршава 8. октобра у Београду, када би учеснике требало да дочека градоначелник Београда Синиша Мали.