latinica  ћирилица
04/10/2015 |  13:29 | Аутор: Б92

Абрамович и даље вјерује у Муриња

Жозе Мурињо добио је подршку управе Челсија на челу са Романом Абрамовичем и након пораза од Саутемптона.

Шампион Енглеске је тек 16. на табели Премијер лиге са свега осам бодова из исто толико кола, а доживио је већ шест пораза у сезони.

Након убједљивог пораза од "светаца" на Стамфорд Бриџу (3:1) у суботу, вијећао је Управни одбор Челсија, који је дао подршку најуспјешнијем менаџеру у историји клуба.

- На овај период гледам као на фантастично искуство, али не желим да траје. Желим да се заврши и да поново почнемо побијеђивати. Никада ми се ово није десило у каријери. Из свега ћу изаћи јачи и послије кризе ћу бити бољи тренер - рекао је Мурињо.

Енглески медији су спекулисало да би Португалац могао добити отказ, али је Абрамович свјестан да се Мурињо не би и трећи пут вратио у клуб, па није желио да срља и зажали због одлуке.

Осим тога, руски тајкун би Мурињу морао да исплати и огромну одштету, а прошли пут када је била таква ситуација Португалац је постао богатији за 18 милиона фунти.

Репрезентативна пауза долази у право вријеме за Челси, који у сљедећем колу Премијер лиге дочекује Астон Вилу, а потом игра са Динамом из Кијева (ЛШ), Вест Хемом и Стоуком (Лига куп), прије дербија са Ливерпулом посљедњег дана октобра.