latinica  ћирилица
04/10/2015 |  12:01 | Аутор: РТРС

Бијељина: Грађани траже унапређење инфраструктуре (ВИДЕО)

Иако Бијељина важи за град који се најбрже развија у БиХ, њени становници и даље траже од власти унапређење инфраструктуре. У мјесним заједницама недостају асфалтиране улице, бициклистичке стазе, игралишта за дјецу али и амбуланте породичне медицине.
Бијељина - унапријеђење инфраструктуре - Фото: РТРС
Бијељина - унапријеђење инфраструктуреФото: РТРС

У највећој мјесној заједници Лединци у којој живи око 20.000 Бјељинаца, грађани кажу – недостаје много ствари.

- Недостају нам спортски терени за дјецу и омладину, пијаца , нови тротоари, сједиште мјесне заједнице које су нам два пута рушили - каже мјештанин Светислав Стевановић. 

Расправа о суфициту у градском буџету ускоро ће пред одборнике. Прилика да свако од њих кандидује гдје да се утроши суфицит, с обзиром на то да грађани нису имали прилику да предлажу у које пројекте треба утрошити новац.

- Нама је приоритет Дрински насип који нас штити од поплава. Селу недостаје амбуланта, има пуно болесних људи. У поступку смо да поднесемо захтјев. И Дом културе треба да се реновира - каже Велимир Зекић из МЗ Попови.

Селима у јужном дијелу Семберије недостају бициклистичке стазе, посебно важне јер кроз та села пролази магистрални пут Бијељина-Зворник.

- За послхедњих осам година само смо школу урадили, било је неких поправки домова, али то је све ситно. Прилазе, путеве до гробља треба урадити. Бициклистичка стаза је урађена прије 15 година, али је пропала - каже Љубо Малетић из МЗ Којчновац.

Ученица средње школе Тања Благојевић каже да у Којчиновцу младима недостаје мјесто за вечерња окупљања, а дјеци играонице.

Из градске управе поручују – док се не усвоји буџет за наредну годину не можемо говорити о новим улагањима у мјесне заједнице.