latinica  ћирилица
04/10/2015 |  08:57 | Аутор: СРНА

Јутарња магла отежава вожњу

На већини путних праваца у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија редовно и без посебних ограничења, магле има на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова, па се возачима препоручује опрезнија вожња.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено је су на дионицама у усјецима и поред камених косина могући одрони земље и камења на коловоз.

На локалитету Хидроелектране "Бочац два", због минирања терена, на снази су привремене обуставе саобраћаја у терминима од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова.

У вријеме трајања обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

На дионици Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, због изградње обилазнице саобраћај се одвија наизмјенично, а предвиђено је да радови трају до 31. децембра.

Због деминирања терена до 30. новембра на локалном путу у мјесту Макљеновац на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо долазиће до повремених получасовних обустава у времену од 8.00 до 16.00 часова.

За сва возила, осим за аутобусе јавног превоза, до вечерас у 20.00 часова због реконструкције шахтова биће обустављен саобраћај у Улици војводе Пере Креце на дијелу од Пионирске улице /Старачки дом/ до крака који спаја Улицу војводе Пере Креце са Улицом Браће Југовића /окретница код Фабрике обуће "Бема"/.

Једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже, на дионици магистралног пут ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један, као и на магистралном путу у близини граничног прелаза Рача због реконструкције савског насипа.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, а повремене потпуне обуставе саобраћаја у периодима смањеног интензитета неће бити дуже од 45 минута.

На тој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од пет тона укупне масе и виша од три и по метра.

У току је санација оштећења коловоза дионице магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ /Црне Горе /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута.

На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужих од осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

За теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе теже од пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Братунац три - Дрињача ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају јер се, усљед прошлогодишњих поплава, урушила десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћај се одвија без дужих застоја по претежно сувом коловозу.

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа је смањена видљивост због магле.

Због санације моста у мјесту Желећа, на дионици пута Зеница - Жепче, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу кроз насеље Раковица.

Радови су у току на дионицама ауто-пута Сарајево сјевер - Подлугови и Сарајево сјевер - Влаково, те на магистралним правцима Јабланица - Прозор, Добој - Грачаница и Јајце - Бањалука, те у Мостару.

Због одржавања трке убрзања "Гламоч 2015" данас од 7.30 до 19.00 часова доћи ће до обуставе саобраћаја на магистралном путу на подручју Гламоча, а за вријеме обуставе возила ће саобраћати обилазницом.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.