latinica  ћирилица
30/09/2015 |  18:21 | Аутор: РТРС

Вукота Говедарица слупао службени аутомобил и напустио мјесто удеса (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица имао је јуче саобраћајну незгоду у мјесту Устипрача, након које је отишао са мјеста удеса, потврђено је из ЦЈБ Источно Сарајево.
Бањалука - аутомобил Вукоте Говедарице - Фото: РТРС
Бањалука - аутомобил Вукоте ГоведарицеФото: РТРС

Говедарица, који није повријеђен у овом удесу, возио је службени аутомобил Народне скупштине.

Вукота Говедарица демантовао је наводе полиције – тврди да није побјегао са мјеста догађаја и да је увиђај урађен. 

Незгода се догодила на магистралном путу Горажде-Устипрача. Полицији је саобраћајну незгоду пријавило друго лице, које је јавило да се возило рено лагуна налази испред једног угоститељског објекта у том мјесту.

ЦЈБ Источно Сарајево: "С обзиром да је саобраћајна незгода накнадно пријављена, те да се возач са наведеним возилом удаљио са лица мјеста, према Инструкцији о вршењу саобраћајних незгода, увиђај није могао бити извршен."

Увиђан је урађен - тврди Вукота Говедарица. Демантује да је побјегао са мјеста незгоде. У изјави за РТРС објашњава да се службеним возилом кретао према Бањалуци и да је у мјесту Устипрача изгубио контролу и аутомобилом ударио у банкину. Одмах се, каже, искључио из саобраћаја у мјесту гдје је било приступачно, а потом је позвана и полиција.

"Ја се нисам могао у том моменту искључити из саобраћаја. Из саобраћаја сам се искључио на приступачном мјесту и обавјестио полицију.Полиција је била и направила извјештај који ће објавити. Имаћемо прилику да видимо објављен извјештај надлежног полицијског органа", изјавио је Говедарица.

Из СДС-а су послали саопштење у којем демантују писање медија који наводе да је Говедарица напустио мјесто удеса.

"Тачно је да је Говедарица имао саобраћајну незгоду код Новог Горажда, али је лаж да је побјегао са лица мјеста. Након саобраћајне незгоде Говедарица је обавјестио полицију у Новом Горажду чији су припадници изашли на лице мјеста и сачинили увиђај", саопштава СДС.

Службеним возилом НСРС, а који је додијељен клубу СДС-а иначе управља возач, који је овај пут, из здравствених разлога, био одсутан, тако да је возилом управљао Говедарица – потврдио је генерални секретар НСРС Марко Аћић.

"Тим возилом управља возач у клубу посланика и понекад Говедарица. Чињеница је да се у том тренутку возач није налазио са Говедарицом јер је био оправдано отсутан али не можемо овдје говорити о злоупотреби", каже Аћић.

Случај отвара бројна питања, од тога да ли по закону службеним возилом мора да управља искључиво возач НС, до тога ко у овом случају говори неистину.

Ако је то Вукота Говедарица, поставља се питање на који начин ће бити надокнађени трошкови поправке, јер полиција није урадила службену забиљешку.