latinica  ћирилица
30/09/2015 |  16:07 | Аутор: РТРС

Прњавор: Санација клизишта створила проблеме (ВИДЕО)

Санација клизишта на локалном путу Поточани- Чивчије-Бранешци створила је проблеме мјештанима неколико села у општини Прњавор.
Одрон - Фото: РТРС
ОдронФото: РТРС

На овом путу активирано је шест клизишта, од којих је једно прекинуло путну комуникацију. Са овим проблемом мјештани кажу боре се већ 17 година, али су до прије седам дана путеви увијек били проходни. 

Поушај општинских власти да санирају клизиште на локалном путу у селу Чиввчије код Прњавора направио је још већи проблем. Мјештани огорчени јер, кажу, прекинута је путна комуникација према Прњавору и Бањалуци за око 1.500 мјештана. Оптужују општинске власти да су својим немаром довели до овог проблема.

Велинко Маринковић, мјештанин села Чивчије, каже да су у четвртак почели радови, да би у петак завршили са радовима а у суботу повукли машине. "Даље не знамо шта се ради. Пут је пресјечен, народ нема куд", наводи Маринковић.

Нико из општине Прњавор није желио да ово коментарише. О овом проблему огласили су се саопштењем у којем су поручили да је санација због лоших временских услова, принудно прекинута. Мјештане увјеравају да ће пут бити обновљен најкасније за 30 дана.

Ипак, поједини општински одборници не вјерују у ту причу, јер кажу да су хтјели- проблем би ријешили давно, не би чекали лоше вријеме.

Недељко Чупевић, одборник СНСД-а у Скупштине општине Прњавор истиче: "Дај боже да се то деси, међутим ја сам сит њихових обећања из претходног периода. Да су имали добру намјеру, они би то ријешили прије лошег времена."

Мјештани поручују да су,ако проблем клизишта ускоро не буде ријешен, спремни предузети радикалне мјере.

Остало им је једино да користе алтернативне путеве за које кажу да су у веома лошем стању и да ће ускоро и они бити непроходни.