latinica  ћирилица
30/09/2015 |  14:21 | Аутор: СРНА

Закупци упутили писмо намјере за приватизацију "Нове Борје"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је давање производних погона предузећа "Нова Борја" Теслић у закуп приватним предузећима било привремено рјешење и да су закупци упутили писмо намјере за улазак у поступак приватизације.
"Нова Борја" Теслић - Фото: Screenshot/YouTube
"Нова Борја" ТеслићФото: Screenshot/YouTube

Цвијановићева је подсјетила да је то питање више пута било на дневном реду Владе и да се у једном тренутку појавила могућност давања простора "Нове Борје" у закуп одређеним приватним предузећима, која су заузврат преузела обавезу ангажовања радника.

"То се и десило и тада око 20 радника није прихватило такав аранжман, док су остали наставили да раде и то није једино мјесто гдје смо се одлучили за закуп производних погона као привремено рјешење", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, закупци су се појавили и као потенцијални купци и упутили писмо намјере како би се ушло у поступак приватизације.

"На неколико других мјеста у Републици Српској смо издали производне погоне с намјером да се види да ли је могуће да закупац постане власник, али имамо и друга мјесто гдје смо направили одређене модификације као што је 'Фамос' Источно Сарајево у којем су три различита предузећа фомирала ново заједничко предузеће", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да се Влада стално бави тим питањима и да има помака, с обзиром на привредну ситуацију.