latinica  ћирилица
30/09/2015 |  14:21 | Аутор: Независне

Марина Пендеш се изјаснила да није крива

Марина Пендеш, министарка одбране БиХ, изјаснила се данас у Тужилаштву да није крива за оптужбе које јој се стављају на терет, те да ће у оквиру поступка пред Судом доказати да није починила кривично дјело, јављају Независне.
Марина Пендеш     (Фото:bportal.ba) -
Марина Пендеш (Фото:bportal.ba)

"Марина Пендеш, у прошлом сазиву замјеница министра одбране БиХ и тренутно министара одбране БиХ, никада није несавјесно починила никакву грешку, нити је фалсификовала исправу и тиме омогућила да неко добије неку корист од тога, а то ћемо у процесу доказати", изјавила је Пендешева.

Казала је да јој није позната фирма Сикра из Мостара. На новинарско питање да каже шта је са фирмом ДЦД из Томиславграда, она одговорила је да није она сарађивала са том фирмом, него је сарађивало Министарство одбране БиХ и министар који је био на челу тог министарства.

На питање да постоје информације да се у Тужилаштву БиХ води истрага о тој фирми, она је одговорила да Тужилаштво ради свој посао и увјерена је да ће они у свом процесу закључити неке ствари.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Пендешеве која је терети за несавјестан рад у служби и фалсификовање службене исправе у вријеме док је обављала дужност замјеника министра одбране БиХ.