latinica  ћирилица
30/09/2015 |  13:30 | Аутор: РТРС

Осма годишњица смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића (ФОТО/ВИДЕО)

На градском гробљу у Модричи данас је у присуству великог броја грађана обиљежено осам година од преране смрти Милана Јелића, шестог предсједника Републике Српске.
Милан Јелић (фото: republikasrpska.net) -
Милан Јелић (фото: republikasrpska.net)

На Јелићев гроб цвијеће су положили супруга Милица и син Петар, затим Миладин Драгичевић изаслник предсједник Републике Српске, Велимир Сакан изасланик српског члана предсједништва БиХ, Јосип Јерковић потпредсједник Републике Српске, Никола Шпирић посланик у Преставничком дому Праламента БиХ, затим делегације Народне скупштине и Владе РС, руководство општине Модрича, преставници Фудбалског савеза Републике Српске, радници Рафинерије уља и бројне друге делегације модричких институција и предузећа.

Након тога епископ зворничко-тузлански Хризостом, уз саслужење више свештеника служио је парастос.

"Године пролазе, бол не јењава а понос је све већи. Све сам више поносан на оца из године у годину, кад видим колико људи и даље цијене њега и његов рад, Ја само могу да  у име моје породице захвалим тим људима што и даље памте мог оца", рекао је Петар Јелић, син покојног Милана Јелића.

Полагање вијенаца (ФОТО: РТРС)

Долазак преставника највиших органа власти Републике Српске и представника Српске у заједничким органима БиХ али великог броја грађана Модриче, да се поклоне сјенима бишег предсједника Српске говори о томе колико се цијени Јелићев допринос развоју Модриче и Републике Српске, речено је приликом обиљежавања годишњице.

"Ово је мјесто нашег сјећања, наше молитве и завјета предсједнику Милану Јелићу. Он је много задужио Републику Српску и сваке године дођемо овдје и одавде понесемо снагу за изазове које стоје пред нама и Републиком Српском", нагласио је Никола Шпирић.

Милан Јелић много недостаје и Модричи, граду који је неизмјерно волио.

Полагање вијенаца (ФОТО: РТРС)

"Милан нам у провом реду недостаје као пријатељ и покретач развоја Модриче и много другог. Он је био пријатељ Модирче и много је волио свој град", рекао је на гробу Младен Крекић начелник општине Модрила.

Полагање вијенаца (ФОТО: РТРС)

Да подсјетимо, Милан Јелић изненада је преминуо 30.септембра 2007. године од срчаног удара у 51.години живота, а смрт га је затекла на дужности предсједника Српске, предсједника Фудбалских Савез РС и БиХ.