latinica  ћирилица
30/09/2015 |  12:48 | Аутор: СРНА

Човић- низ сусрета на маргинама самита о борби против "Исламске државе"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић присуствовао је у Њујорку Самиту лидера о борби против "Исламске државе" и насилног екстремизма у организацији предсједника САД Барака Обаме, те на маргинама тог догађаја разговарао са високим свјетским званичницима, саопштено је из Предсједништва БиХ.
Самит лидера о борби против ИСИЛ-а и насилног екстремизма - Фото: СРНА
Самит лидера о борби против ИСИЛ-а и насилног екстремизмаФото: СРНА

Човић је у разговору са њима, али и током сусрета с представницима медија, пренио искрену забринутост БиХ због терористичких напада и насилног екстремизма.

Истакнуто је да БиХ придаје велики значај рјешавању ових појава, те да осуђује бруталност и потпуно занемаривање људских живота током терористичких напада уопште, посебно када је ријеч о "Исламској држави".

БиХ потврђује преданост да допринесе на националном и међународном нивоу борби против ових глобалних пријетњи, као што су тероризам и екстремизам у свим њиховим облицима.

Човић је нагласио важност организовања Самита као још једне прилике да се међународна заједница подстакне како би се што одговорније и озбиљније приступило рјешавању пријетњи, као што су тероризам и насилни екстремизам.