latinica  ћирилица
30/09/2015 |  11:30 | Аутор: Агенције

ЛШ- Вечерас двобоји Енглеза са Нијемцима

Послије стартних пораза, "ђаволи" дочекују Волфсбург, а "грађани" иду у Менхенгладбах.

На табели енглеског првенства клубови из Манчестера заузимају прве двије позиције, међутим, у Лиги шампиона послије првог кола немају ни бод. Зато ће у вечерашњим мечевима друге рунде "ђаволи" и "грађани" бити изузетно мотивисани, јер желе да избришу нуле, а на том путу стоје им Нијемци. Јунајтед ће угостити Волфсбург, док Сити иде у Менхенгладбах, гдје га чека Борусија.

- Тачно је да су клубови из Премијер лиге имали лош учинак у сусретима првог кола, али сам увјерен да ћемо Арсенал, Челси, Сити и ми проћи у наредну фазу такмичења - рекао је Холанђанин Луј ван Гал, менаџер Јунајтеда. - Ми смо свакако фаворити против Волфсбурга, који нема снагу као прошле сезоне, када га је предводио сјајни Кевин де Брујне.

У групи Б, у којој се налазе "ђаволи" и "вукови", састају се још ЦСКА и ПСВ Ајндховен, док ће у групи Д снаге одмјерити Јувентус и Севиља. "Стара дама", прошлогодишњи финалиста Лиге шамиона, и шпански представник, освајач Лиге Европе, катастрофално играју у домаћим шампионатима, па им овај излет на међународну сцену, у случају побједе, може да буде мелем на домаће ране.

Гиганти из групе А, Реал и ПСЖ, вечерас гостују, с тим што "краљевски клуб" има много лакши задатак будући да му је ривал Малме. "Свеци" ће имати компликованији посао да дођу до три бода, јер иду на ноге Шахтјору, који ће умхесто у Доњецку, домаћин бити у Лавову.

Казахстанска Астана ће јурити прве историјске бодове у Лиги шампиона, а ривал јој је Галатасарај, док ће у другом сусрету групе Ц за лидерску позицију да се боре Атлетико Мадрид и Бенфика. 

БРОЈКЕ

13 европских мечева заредом Јувентус није изгубио код куће

19 година је прошло откако Јунајтед није имао бод уочи другог кола

80 голова у ЛШ дао је Роналдо, а на другом мјесту је Меси (77)