latinica  ћирилица
19/09/2015 |  09:04 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Извући поуку из пораза од Литваније (ВИДЕО)

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да његов тим мора да извуче поуке из пораза од Литваније и да се окрене мечу са Француском.
Александар Ђорђевић - Фото: РТРС
Александар ЂорђевићФото: РТРС

Тим Србије поражен је са 67:64 у драматичној завршници.

- Морамо да се окренемо сљедећем противнику, Француској, да одиграмо најбољу могућу утакмицу, да узмемо медаљу. Медаља је императив, сан, циљ сваког. Бронза би била добар резултат. Треба признати да су Литванци водили већи дио утакмице и да су боље одиграли, рекао је Ђорђевић.

Литванија је водила током већег дијела утакмице.

- Литванија је екипа која је прошло Европско првенство узела сребро, прошле године бронзу, екипа која зна како се играју овакве утакмице. Већ годинама су ту у врху. Била је стварно једна тешка утакмица за нас, било је доста дуела. Нисмо најпаметније одиграли, тражећи стално велику тројку која ће да ријеши меч у нашу корист. Истина је и да није хтјела да уђе као на прошлим утакмицама. Литвански играчи су у великом ритму одиграли цијелу утакмицу и одбрану и напад, каже селектор.

Ђорђевић је рекао да није сигуран да ли је био фаул на Богдановићу у посљедњем нападу тима Србије.

- Можда би легло заустављање па шут за три, идеш да погодиш за утакмицу. То је можда жал за тим. Међутим, како је текла утакмица, можда је тај завршетак могао да буде другачији, каже Ђорђевић.

Утакмица за бронзу је на програм у недјељу од 14 часова.