latinica  ћирилица
10/09/2015 |  21:16 | Аутор: Б92

Кошаркаши Грузије у Загребу декласирали Хрватску

Кошаркаши Грузије декласирали су Хрватску резултатом 71:58 у посљедњој утакмици прве фазе Евробаскета и потврдили пласман у даљи ток такмичења.
Кошаркашка селекција Грузије - Фото: Getty Images
Кошаркашка селекција ГрузијеФото: Getty Images

Најефикаснији у редовима селекције коју са клупе предводи српски стручњак Игор Кокошков били су Виктор Саникидзе, Дуда Санадзе и Заза Пачулија са по 12 поена, 11 је убацио Токо Шенгелија, а по десет Џејкоб Пулен и Манучар Маркоишвили.

Једини у саставу Хрватске који се потрудио да "испоштује" загребачку публику био је Лука Жорић (16п, 4ск), двоцифрен је био још само Анте Томић, а очајне партије пружили су Бојан Богдановић (1/10 из игре, 7 поена) и Дарио Шарић (2/9 из игре, 5 поена).

Резултатска клацкалица на почетку дуела припала је Грузији, са поеном предности су завршили први период, а Жорић је са шест поена у наставку успио да одржи прикључак, послије чега су поенима Богдановића и Шарића Хрвати преокренули и на велики одмор отишли са три поена предности.

Вишак од пет поена на почетку трећег квартала донио је Томић, али су Шенгелија и Слотер изједначили, да би Санадзе и Маркоишвили преузели контролу и повећали вођство Грузије на шест поена. У посљедњој дионици игра Хрватске се потпуно распала, изабраници Игора Кокошкова су убрзали темпо и на крају славили са 13 поена предности.

Оба тима чекају расплет у групи Д, послије чега ће сазнати своје противнике у осмини финала.