latinica  ћирилица
10/09/2015 |  21:11 | Аутор: РТС

Шпанија славила у трилер завршници, Њемачка елиминисана са турнира!

Шпанци у неизвесној завршници савладали Нијемце и елиминисали их из даљег такмичења. Шредер пропустио прилику да са линије за слободна бацања донесе продужетак, три секунде прије краја меча.
ЕП у кошарци: Шпанија - Њемачка - Фото: Getty Images
ЕП у кошарци: Шпанија - ЊемачкаФото: Getty Images

Велики дуел одиграли су Њемачка и Шпанија у посљедњем мечу у Б групи. Хичкоковска завршница, ипак, припала је "фурији" 77:76, па је Њемачка елиминисана из даљег тока такмичења.

Најбољи играч у редовима "панцера" Денис Шредер имао је прилику да нешто више од три секунде прије краја донесе изједначење, али је тамнопути плеј промашио треће слободно бацање и тако донио велику радост Шпанцима.

Шпанија је била у предности током већег дијела утакмице, у једном тренутку у посљедњој деоници "фурија" је имала и 13 поена предности, али су се упорни Нијемци у финишу вратили у живот и увели меч у неизвјесну завршницу.

Најефикаснији на мечу био је управо трагичар меча Шредер са 26 поена, Ло је постигао 14, а Новицки и Плајс по десет. У побједничком тиму најбољи је био Серхио Родригез са 19 поена, Пау Гасол забиљежио је нови дабл-дабл са 16 поена и десет скокова.