latinica  ћирилица
06/09/2015 |  22:19 | Аутор: РТРС

Побједе Италије, Словеније, Израела и Литваније

Кошаркаши Италије савладали су Исланд са 71:64, у другом колу Б групе на Евробаскету и тако стигли до прве побједе на такмичењу.
Маскота ЕП у кошарци 2015 (фото:eurobasket2015.org) -
Маскота ЕП у кошарци 2015 (фото:eurobasket2015.org)

С друге стране, Исланд је доживио и други пораз.

Ђентиле је предводио Италијане са 21 поеном, уз пет скокова и четири асистенције, а пратио га је Белинели са 12 поена и осам скокова. За селекцију Исланда, Палсон је имао убацио 17, Барингсон 14, а Стефансон 11 поена.

Словенија је у групи Ц, након пораза од Хрватске, побиједила Грузију са 79:68. Словенци су повели од почетка утакмице, контролисали резултат о на крају заслужено су славили.

Препелич је био нејафикаснији у редовима Словеније са 21 поеном, један мање убацио је Клобучар, док је Јака Блажић уписао 12 поена.

У репрезентацији Грузије најбољи је био Торнике Шенгелија са 21 поеном.

Израелци су у групи А савладали Финску са 79:66 и тако потвртдили побједу на старту против Русије. Кошаркаши Израела су већ некон прве четвртине имали 12 поена предности, и до краја утакмцие нису дозволили резултатску неизвјесност.

Елијаху је са 22 поена, пет скокова и шест асистенција предводио Израел, Мекел је имао 14 поена, уз два скока и пет асистенција, док је Охајон убацио 13 поена. У екипи Финске, Марфи је би најбољи са 24 поена и девет скокова, док је Салин је додао 13 поена.

Кошаркаши Литваније су остварили и други тријумф пошто су у групи Д били бољи од Летоније са 68:49.

Након нешто лошије прве дионице, Литванци су у наставку у потпуности надигали противника и заслужено држе прво мјесто у групи.

Летонци су почели расположено, спустили су ривала на само 13 поена у првих десет минута и имали су шест поена предности.

Мачиулис је за Литванију остварио "дабл-дабл" са 13 поена и 10 скокова, Валанчиунас је додао 15 поена и седам скокова, а Калниетис је имао 12 поена, шест асистенција и три скока. Код Летоније, Бержинс и Рејманис били су најефикаснији са по осам поена.