latinica  ћирилица
01/09/2015 |  17:14 | Аутор: СРНА

Тадић на 4. Свјетској конференцији предсједника парламената

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић учествује на 4. Свјетској конференцији предсједника парламената, која се, у организацији Интерпарламентарне уније, одржава у сједишту УН у Њујорку.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да је у првом дијелу пленарног засједања конференције акценат стављен на учешће парламената у обликовању и испуњењу нових циљева одрживог развоја и на изазове са којима се парламенти суочавају данас у свијету.

Тродневна конференција, коју Интерпарламентарна унија организује сваких пет година, ове године окупила је више од 120 предсједника парламената држава из цијелог свијета.

На свечаном отварању учесницима овог великог скупа обратили су се предсједник Интерпарламернтарне уније Сабер Човдхари, генерални секретар УН Бан Ки Мун, предсједник Генералне скупштине УН Сам Кутеша, као и чувени умјетник, хуманиста и специјални комесар Унеска за мир и помирење Форест Витакер.

У наредна два дана конференције Тадић ће учествовати у дебатама о примјени ЦОР-а у пракси и о парламентарним могућностима и изазовима у остварењу ових циљева.