latinica  ћирилица
30/08/2015 |  16:24 | Аутор: СРНА

И сутра љетна врућина

Љетна врућина и сутра се очекује у Републици Српској и Федерацији БиХ.
Вруће - Фото: ФОНЕТ
ВрућеФото: ФОНЕТ

Ујутро ће бити претежно сунчано са малом до умјереном облачношћу, само је понегдје поред ријека и по котлинама могућа пролазна сумаглица и магла.

Током дана сунчано и веома топло вријеме. Јутарња температура ваздуха од 14 до 20, на југу око 23, а највиша дневна од 33 до чак 38 степени Целзијусових.

Метеоролози и за наредне дане најављују сунчано и вруће вријеме. Краткотрајни пљускови очекују се понегдје на истоку у сриједу у послијеподневним часовима. Највиша дневна температура до 38 степени.

Топло и сунчано биће и у четвртак када ће крајем дана и у ноћи киша и пљускови захватити западне предјеле. Највиша дневна температура ваздуха од 30 до 36 степени Целзијусових.

Данас преовладава претежно ведро вријеме.

Бањалука, Добој, Мостар и Зеница данас су били најтоплији са 36 степени Целзијусових. У Тузли и Горажду у 14.00 часова измјерено је 35 степени, а у Бијељини, Требињу, Неуму, Фочи, Рудом, Мркоњић Граду и Билећи 34 степени.

Вруће је било и у Приједору, Вишеграду, Зворнику, Српцу, Рибнику, Сарајеву, Бугојну, Шипову и Градачцу гдје су измјерена 33 степена.

У Сребреници и Новом Граду измјерен је 31 степен, на Сокоцу, у Гацку и Невесињу било је 30, на Иван-седлу 29, у Калиновику и на Купресу 28, на Хан Пијеску 27, Чемерну 25 и најсвјежије на Бјелашници 18 степени Целзијусових.