latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Оптужен странац за бомбашки напад у Бангкоку

У Бангкоку је оптужени 28-годишњи странац за бомбашки напад у престоници прије двије недјеље, када је убијено више од 20 људи, а преко 100 је рањено, већином туриста, јавио је британски Би-Би-Си.

Тајландска полиција је навела да је осумњичени учествовао у нападу и да је оптужен за илегално посједовање оружја, али да он није мушкарац који се види на снимку телевизије ЧТВ да оставља торбу у џамији Ераван, прије експлозије.

Тајландска полиција је нападача описала као 28-годишњег странца, који је ухапшен јуче у Нонг Џоку, на периферији Бангкока.

Командант тајландске војске, генерал Удомдеј Ситабутр изјавио је за АФП да мушкарац, до сада, није сарађивао са истрагом.

"Морамо да наставимо испитивање и да га уразумимо тако да буде кооперативнији, док ми морамо да пазимо да не кршимо права осумњиченог", рекао је генерал.

Би-Би-Си наводи да националност ухапшеног није потврђена, мада су локални медији навели да би могао да буде из Турске, пошто је полиција у његовом стану пронашла велики број фалсификованих турских пасоша.

Бомба је одјекнула у препуној џамији 17. августа и тада је погинуло више од 20, док је преко 100 људи рањено, углавном туриста.

Експлозија се десила преко пута храма Ераван, популарне туристичке дестинације, на раскрсници Раџпрасонг, гдје су се претходних година организоване бројне демонстрације.