latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:18 | Аутор: ТАНЈУГ

С. Арабија: Пожар у стамбеном комплексу, шест жртава

Најмање шест особа је погинуло и 206 повријеђено у пожару у стамбеном комплексу у источном граду Кобар, гдје станују страни радници запослени у великом саудијском нафтном гиганту.

Генерална дирекција за цивилну одбрану саудијског министарства унутрашњих послова саопштила је да су неки од повријеђених у критичном стању и да су жртве различитих националности, преноси АП.

Пожар је избио јутрос око 6.00 часова по локалном времену у подруму стамбеног комплекса "Радиум" у источном граду Кобар који користи и државни нафтни гигант "Сауди Арамко" за смјештај својих радника, пренијела је агенција АП.

Власти су навеле да су становници околних зграда евакуисани хеликоптерима који су учествовали у операцији спасавања заједно са ватрогасцима, додаје АФП.

Очевици су навели да је најмање 30 возила хитне помоћи стигло, ватрогаси, спасиоци који помажу у евакуацији и три хеликоптера у стамбени комплекс од више објеката који је "релативно нов и лијепо изграђен".

Из компаније "Арамко" су навели да је истрага у току у стамбеном комплексу "Радиум" који чини осам шестоспратница са укупно 486 станова које користе, између осталих, саудијска државна компанија за смјештај дијела страних радника од укупно 55.000 својих запослених, додаје Ројтерс.