latinica  ћирилица
30/08/2015 |  10:08 | Аутор: Б92

Ђоковић: Роџер можда игра тенис каријере, Рафа може до трофеја

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да вјерује да Роџер Федерер игра најбољи тенис у својој каријери, као и да Рафаел Надал има шансе на УС Опену.
Новак Ђоковић (Фото: DŽon Minčiljo) - Фото: AP
Новак Ђоковић (Фото: DŽon Minčiljo)Фото: AP

Посљедњи Гренд слем турнир сезоне почиње у понедјељак, а Ђоковића многи виде као главног фаворита за титулу, али је Федерер врло близу.

Швајцарац је савладао Ђоковића у финалу Мастерса у Синсинатију, а први рекет свијета је још једном истакао да га је Федерер натјерао да напредује током година.

"Нисам изненађен што Роџер игра тако добро. Мислим да можда игра најбољи тенис у својој каријери. У одличној форми је, агресиван, одузима вријеме својим ривалима, а то ради најбоље. Често излази на мрежу, не даје вам ритам. Услови у Синсинатију су му помогли да то постигне", нагласио је Ђоковић.

Због тога, али и свега што је постигао током каријере, српски тенисер Федерера сматра једним од својих највећих конкурената у Њујорку.

"И даље га видим као једног од најбољих тенисера на свијету. Уз то је увијек један од фаворита. Мислим да је његова агресивна игра боље, користи сваку могућу прилику да изађе на мрежу. Игра брзо, док Мари, Надал и ја волимо да чекамо више код поена. Роџер то зна и на томе заснива своју тактику. Мислим да је много тога и до његовог распореда, пошто је прави примјер како се припрема за највеће турнире. Заслужио је да побиједи у Синсинатију, сада је на мени да одговорим. То је оно што сам одувек волио код нашег ривалства, јер увијек тјерамо један другога да будемо бољи“, истакао је Новак.

Ђоковић је такође истакао да Надала никако не треба отписивати на УС Опену, иако од почетка ове сезоне не игра ни изблиза као у најбољим данима.

"Мислим да Рафа може да освоји УС Опен ове године. Федерер је био у сличној ситуацији 2013. године. Рафа не игра најбоље, али му се већ тако нешто десило и вратио се и имао једну од својих најбољих сезона 2013. Много улаже у своју игру и можда зато његово тијело трпи више. Он је један од највриједнијих тенисера на свијету, сигуран сам да је мотивисан и зато не могу да га отпишем", рекао је српски тенисер.

Што се тиче његове игре, Новак вјерује да је на правом путу, иако у другом дијелу сезоне на тврдој подлози играо два финала, али није освојио ниједну титулу.

"Одиграо сам велики број мечева пред Њујорк, мислим 14, пошто сам играо и дубл. Мислим да сам спреман за УС Опен. Самопоуздање је ту, иако сам изгубио два финала од Ендија и Роџера. У оба случаја њих двојица су били бољи играчи на терену. Надао сам се да ћу до сада доћи до своје најбоље игре и мислим да сам то постигао", рекао је Ђоковић.

Новак поход на свој други трофеј на УС Опену почиње у понедјељак дуелом са Бразилцем Жоаом Соузом.