latinica  ћирилица
30/08/2015 |  09:13 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Види се колико Српској значи Србија (ВИДЕО)

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Аелксандар Ђорђевић, емотивно излагање након меча са Словенијом у Бањалуци (95:88) усмјерио је према гледаоцима.

"Прије свега желим да се захвалим публици у Бањалуци која нас дочекала на најсрдачнији начин и то је нешто што је ријечима тешко описати. Мало ко нас је дочекао са оволико љубави и емоција, тако да ће сви и у Бањалуци ово памтити до краја живота, а нама ће остати прелијепа успомена. Пресрећан сам, види се колико људима овдје значи Србија", почео је селектор Ђорђевић.

"Мада, не желим да вјерујем у то јер је публика била апсолутно на нашој страни и носила нас је све вријеме. Словенија је одлично припремила утакмицу, извукла је поуке из првог меча против нас. И даље имамо неколико играча који су изашли из повреда, враћају се и траже прави ритам, тако да су нормални падови у индивидуалној игри. Словенија је покушала да нас нападне атипичним петоркама са Балажичем као јединим високим играчем који је пробао да одговори на нашу брзину и висину у рекету. Промашили смо 17 слободних бацања и то је био један од разлога зашто нисмо завршили посао у регуларном току", казао је селектор "Орлова".



Првенство Европе почиње 5. септембра, када Србију очекује дуел са селексијом Шпаније. Поред ове двије репрезентације, у групу Б, која се игра у Берлину, смјештене су још Њемачка, Италија, Исланд и Турска.