latinica  ћирилица
30/08/2015 |  07:40 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Коначан списак играча за ЕП за два-три дана

Селектор Србије Александар Ђорђевић још није одлучио којих ће 12 кошаркаша наступити на предстојећем Европском првенству.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Нећемо још одлучити којих 12 ће ићи на Европско првенства, настављамо са радом у Београду. Сви који су ту су заслужили да буду међу 12 и настављамо даље. Тек за два-три дана ћемо одлучити ко иде на шампионат", рекао је Ђорђевић новинарима у Бањалуци.

Ђорђевић је рекао да је задовољан неким аспектима игре у побједи над Словенијом 95:88, али не и свим.

"Словеначка репрезентација је одлично припремила утакмицу, извукавши поуке из меча који смо играли прије два дана у Љубљани. Покушали су да нас нападну атипичним петоркама, са четири, па у неким моментима и пет 'малих' играча, са Балажићем као јединим високим", почео је анализу Ђорђевић.

"Жељели су да брзином одговоре на нашу висину и доминацију у рекету. Задовољан сам начином на који смо одговорили на агресивну одбрану до границе фаула, коју су форсирали Словенци. Моји играчи су одговорили на исти начин, ушли су у дуел и праву кошаркашку битку. Оно што није добро јесте податак да смо промашили чак 17 слободних бацања. То је био и један од важнијих разлога што утакмицу нисмо ријешили у нашу корист у 40 минута, него тек послије продужетка", додао је селектор "Орлова" послије тријумфа у посљедњој припреми пред Евробаскет.

Утакмица је одиграна у Бањалуци пред пуном двораном Борик.

"Желим да се у име играча, стручног штаба и мене захвалим публици у Бања Луци, која нас је сјајно дочекала и бодрила током цијеле утакмице. Волио бих да та сјајна атмосфера није била разлог за опуштање и слабији улазак у утакмицу наше екипе јер за играча увијек треба да буде додатни мотив када игра пред својом публиком".

Ђорђевић ће по повратку у Београд саопштити имена још двојице играча који неће путовати на ЕП, на којем Србија такмичење почиње 5. септембра дуелом са Шпанијом.