latinica  ћирилица
29/08/2015 |  20:38 | Аутор: РТРС

Кошаркашки спектакл у Бањалуци: Србија - Словенија 95:88 (ВИДЕО)

Репрезентација Србије изабрала је највећи град Српске, као посљедњу дестинацију пред наступ на Европском првенству. Интересовање за утакмицу Србија - Словенија било је огромно, а атмосфера нетипична за једну пријатељску утакмицу.
Кошарка: Србија - Словенија - Фото: РТРС
Кошарка: Србија - СловенијаФото: РТРС

Репрезентација Србије успјела је, послије продужетка, да савлада Словенију у Бањалуци у посљедњој провјери пред одлазак на Европско првенство. Резултат: 95:88.  Меч је одигран у крцатој дворани Борик пред више од 4.000 гледалаца.

Дворана "Борик", била је испуњена до посљедњег мјеста, а карте распродате у рекордном року. Репрезентативци Србије у Бањалуку су стигли јуче, а данас су кратко прошетали градом и били на пријему код предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да се у Бањалуци осјећа као код куће. Каже да им је врло важна и подршка грађана Српске.

"Јако лијеп гест, захвални смо. Од првог тренутка кад смо дошли у Бањалуку на све стране су емоције, љубазност и нама то јако значи. Јако нам значио и што смо овдје прије годину дана смо планирали да овако завршимо наш припремни план тачно знамо шта ће да се деси ноћас у сали без обзира на резултат овим момцима је потребна та љубав и однос са навијачима и људима у Републици Српској", рекао је Ђорђевић.

На питање новинара да ли су позвали предсједника Додика, који је бивши кошаркаш и велики љубитељ овог спорта, на један заједнички меч, Ђорђевић је одговорио: "Од нас је добио лопту са свим потписима, није обзиром на ситуацију, међутим има позив кад год хоће може да дође."

Након пријема код пресједника, репрезентативци Србије разговарали су и са министром иностраних послова БиХ, Игором Црнадком.

А, претходних дана у Бањалуци је владала права помама за "Орловима". Улазнице које су коштале у слободној продаји 15 марака посљедњих дана су се нудиле и за вишеструко већу цијену која је достизала чак 120 марака.

Европско првенство, које ће први пут бити одиграно у четири земље, почиње 5. септембра. Србија ће у првој фази играти против Шпаније, Италије, Турске, Исланда и домаћина групе, Њемачке. Бањалучани су им срећу пожељели на најбољи могући начин!

Ова утакмица има и хуманитарни карактер. Дио новца од улазница биће одвојен за лијечење младог кошаркаша из Власенице, Николе Кљештана који је изгубио вид на лијевом оку након, наизглед, безазлене повреде на тренингу.