latinica  ћирилица
29/08/2015 |  18:19 | Аутор: РТРС

Кошаркашки спектакл у Бањалуци: Након продужетка Србија - Словенија 95:88

У бањалучкој дворани "Борик" кошаркаршки спектакл. Репрезентација Србије побиједила је након продужетка селекцију Словеније у контролној утакмици пред одлазак на Европско првенство, 95:88.
Кошарка: Србија - Словенија - Фото: РТРС
Кошарка: Србија - СловенијаФото: РТРС

Дворана "Борик", испуњена је до посљедњег мјеста. За утакмицу је владало велико интересовање, а карте су се распродале за само неколико дана.

Кошаркаши репрезентације Србије данас су били и у Палати Републике на пријему код предсједника Српске Милорада Додика, а разговарали су и са министром иностраних послова БиХ Игором Црнадком.

Селектором репрезентације Србије Алкесандар Ђорђевић рекао је да се у Бањалуци осјећа као код куће. Без обзира на резултат, кошаркашима Србије је, каже, потребна љубав и однос са навијачима и људима у Републици Српској.

Ова утакмица има и хуманитарни карактер. Дио новца од улазница биће одвојен за лијечење младог кошаркаша из Власенице, Николе Кљештана који је изгубио вид на лијевом оку након, наизглед, безазлене повреде на тренингу.

Шеснаестогодишњи Никола мора на операцију у Русију. Новца нема довољно, па су организатори кошаркашког меча одлучили да помогну у његовом прикупљању. То што су за његово лијечење играли репрезентативци Србије и Словеније, младом кошаркашу много значи. 

Опширније у Дневнику 2!