latinica  ћирилица
29/08/2015 |  16:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Пронађено 96 миграната са лажним исправама

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције зауставили су два аутобуса са укупно 96 миграната са фалсификованим исправама, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Мигранти - Фото: ТАНЈУГ
МигрантиФото: ТАНЈУГ

Како је рекао, аутобус приватног превозника заустављен је јуче код наплатне станице “Наис“ и том приликом утврђено је да се у њему налази 84 мигранта са фалсификованим исправама.

На контролном пункту Врање заустављен је аутобус приватног превозника који је превозио 61 мигранта, од којих је 12 миграната имало фалсификоване исправе, навео је Стефановић, а саопштио МУП Србије.

Мигранти су предати службеницима Одсјека за странце, а аутобуси Одсјеку за сузбијање привредног криминалитета у Нишу и у Врању.

Министар је казао да је полиција поднијела кривичне пријаве против НН извршиоца и интензивно ради на расвјетљавању ових случајева.

– Ово је доказ да држава наставља одлучну борбу против кријумчарења миграната чиме показује да је добро организована и да се озбиљно и одговорно односи према овом проблему – истакао је Стефановић.

Он је као потпуно нетачне одбацио тврдње о насељавању великог броја миграната у Републици Србији и наводи да је настављен тренд да, у року од 48 часова, приближно исти број миграната уђе и изађе из Србије.

Стефановић је нагласио да се Србија, у складу са законом и по највишим свјетским стандардима стара о безбједности и обезбјеђивању основних људских потреба, уз поштовање њихове слободе кретања и изражавања намјере за тражење азила.

Истакао је и да се врши идентификација и регистрација свих лица која уђу на територију Србије.