latinica  ћирилица
29/08/2015 |  13:27 | Аутор: novosti.rs

Загребачка "Арена" распродата за прва два меча Евробаскета

Хрватска кошаркашка репрезентација на Евробаскету 2015. у групи Ц играће против Словеније, Грчке, Македоније, Холандије и Грузије.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

Утакмице ће се играти у загребачкој "Арени", а припреме су у пуном јеку.

"Радови иду планираним током. У дворани нисмо урадили све, јер ФИБА има стриктна правила. Ми радимо брендирање око дворане да се зна да се Евробаскет игра у Загребу, а завршне радове у самој дворани направићемо након припремног турнира овог викенда", рекао је менаџер спортског дијела и организације такмичења Тончи Анзуловић.

У загребачкој дворани ће бити мјеста за 15.200 гледалаца, а карте за прве двије утакмице репрезентације су распродате. Сви који нису успјели да дођу до карата, утакмице репрезентације Хрватске ће моћи да прате на Тргу бана Јелачића.

"За вријеме трајања загребачког дијела првенства од 5. до 10. септембра на Тргу ана Јелачића биће постаљена фан зона, која ће бити у функцији и када репрезентација Хрватске из Загреба оде на завршницу у Француску, што се сви искрено надамо да ће се и догодити. Зона за навијаче трајаће све док наша репрезентација буде у игри, а то је, надам се, до финала", истакао је Анзуловић.

Управо пласман у финале прижељкује и већина хрватских грађана, пошто су током припремних утакмица њихови миљеници низали побједе, па су очекивања комшија врло велика.