latinica  ћирилица
29/08/2015 |  10:18 | Аутор: Б92

ФИФА о нападу Муриња на Еву Карнеиро у септембру

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) расправљаће у септембру о понашању менаџера Челсија Жозеа Муриња према докторки Челсија Еви Карнеиро.

Карнеирова и физиотерапеут Џон Фирн ушли су на терен како би указали помоћ Едену Азару меча са Свонсијем, због чега је Белгијанац морао да напусти терен, иако није био озбиљније повријеђен.

Челси је тада остао са десеторицом играча на терену, пошто је претходно голман Тибо Куртоа био искључен, а Мурињо је свој бијес искалио на докторки. Одмах послије утакмице је рекао да је љекарски тим реаговао импулсивно и наивно.

Португалски стручњак је Карнеировој и Фирну забранио да седе на клупи, такође им је укинуо поједине повластице, али је најавио да не значи да ће та одлука остати на снази до краја сезоне.

Љекарски комитет ФИФА састаће се 11. септембра и тада ће расправљати о случају докторке Челсија. Очекује се да ће Комитет јасно истаћи да подржава тим доктора који дјелују у интересу својих играча.

"Овај случај још једном показује колико је тешка позиција тимских доктора. Желим да расправим са својим колегама и видим да ли нам треба посебна декларација којом бисмо са лекарске стране могли да помогнемо докторима тимова", рекао је предсједавајући Комисије Мајк Д'Хух.

Мурињо се послије својих коментара нашао на удару критика, али је одбио да одступи од свог става.