latinica  ћирилица
29/08/2015 |  08:59 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Србије и Словеније играју и за Николу Кљештана

Пријатељска кошаркашка утакмица између репрезентација Србије и Словеније, која се игра данас од 18 часова у Спортској дворани "Борик", имаће, осим ревијалног, и хуманитарни карактер.
Никола Кљештан (ФОТО: banjaluka.net) -
Никола Кљештан (ФОТО: banjaluka.net)

Наиме, група кошаркашких радника покренула је акцију прикупљана помоћи новчане помоћи за операцију 16-годишњег кошаркаша из Власенице Николе Кљештана, који је на тренингу задобио тешку повреду од које је изгубио вид на лијево око.

Николин клуб за сада је сакупио око 5 000 КМ, а у току је акција прикупљана помоћи за Николу, који ће бити оперисан у руском граду Уфа 11. октобра. За операцију у Русији потребно је око 14 000 КМ, не рачунајући постоперативне трошкове.

Николина животна прича нагнала је неколико кошаркашких радника да се укључе у акцију, те ће у дворани "Борик", на дан утакмице, бити постављене кутије у које ће сви посјетиоци суботње утакмице моћи оставити добровољни прилог за операцију Николе Кљештана. Такође, у акцију се укључио и сам организатор утакмице, Кошаркашки савез Републике Српске, који ће издвојити дио новца од продатх улазница за потребе Николине операције.